Wedstrijdverslag Inter Rijswijk Heren 1 - Donki Sjot Heren 1 5-11-2022

Inter Rijswijk valt net niet in herhaling

Er zijn wel eens tegenstanders in de competitie, waarvan je denkt…” die moeten we kunnen verslaan”. Alleen schuilt er op t oog achter die gewaagde tegenstander, een ware angstgegner. Donki Sjot begint langzamerhand die rol te vervullen voor de mannen van Inter Rijswijk.

Zowel vorig jaar, als het huidige seizoen beleefde de Rijswijkers een desastreuze begin van de wedstrijd. De 7 gasten uit Den Dungen lieten zien, dat een brede selectie geen noodzaak heeft. Misschien was het credo “hoe minder zielen, hoe meer vreugde” beter van toepassing voor de mannen van Donki Sjot. Inter Rijswijk was geen stuiver waard. Het coach-duo van Yperen & Stolk heeft twee sets lang lopen ploeteren om de Rijswijkse motor aan de praat te krijgen.

Bij een 0-2 achterstand kwam uiteindelijk de diesel opgang, als die van een echte old timer. Jongelingen Bart-Jan Stolk en Daniël Bassie zorgde voor het nodige vuur en enthousiasme bij de thuisploeg. Ook in de vorige editie tussen de beide ploegen, werd de 0-2 achterstand omgebogen naar een 2-2 stand.

Bij een ieder aan de Rijswijkse zijde werd er gehoopt op een kopie van het vorig seizoen. Maar met alleen maar hopen, kom je er niet. De Den Dungenaren, wisten de draad beter op te pakken dan de Rijswijkers. Al voor de setwissel slaagden de gasten erin om een gaatje te slaan. De mannen van Rijswijk probeerden nog even aan te zetten, maar een herhaling van het vorige jaargang zat er niet in.  1 punt en een kater over het vertoonde spel is wat rest voor de mannen van Inter Rijswijk.

Volgende week mag er voor derde keer op rij thuis aangetreden worden, dan komt het zelfbenoemde “knapste team van de topdivisie” VV Zaanstad naar Rijswijk. Om half 8 zal er gestart worden met deze beoordeling. Rond half 10 zal blijken wie het knapst de weg naar boven in de topdivisie terugvindt.

Pim Mossel - text

Fabrice Gonton - Fotografie