Wedstrijdverslag Inter Rijswijk Heren 1 - Donki Sjot Heren 1 7-10-2023

Heren 1 pakt volle punten in eigen huis

De mannen van heren 1 hebben afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen! In een gezellig drukke Altis wisten ze maar liefst 3-0 van Donki Sjot uit Den Dungen te winnen.

De selectie is deze zaterdag iets gewijzigd ten opzichte van de afgelopen weken. Passer-loper Noud is afwezig, maar wordt vervangen door Jorn Lorsheijd!

We starten de wedstrijd vandaag om 19:45 uur, maar dat mag de pret niet drukken! Na een lastige start met twee verloren wedstrijden zijn we er vandaag extra op gebrand om te laten zien wat we kunnen. We komen in de eerste set vrijwel meteen op voorsprong. Donki Sjot blijft wel bij, maar we kunnen onze voorsprong steeds iets verder uitbouwen. In de eindfase lijken de mannen uit Den Dungen nog heel even dichterbij te willen komen, maar daar maken wij al snel een eind aan, 25-18.

In set twee weten we weer een voorsprong te pakken, maar na 5-5 geven we deze helaas weer uit handen. Na de time-out van coach Van Hal lijken we onszelf weer langzaam te herpakken en kruipen weer dichterbij. De score gaat tot 18-18 gelijk op. Op 20-18 blijken de mannen uit Den Dungen moeite te hebben met een beslissing van de arbitrage, wat hen uiteindelijk een gele kaart oplevert. Wij hebben vandaag echter weinig moeite om de punten binnen te halen en stomen door richting de 25! Op 25-23 slepen we ook de tweede set binnen.

Op naar set drie, weten we deze lijn door te zetten? We scoren mooie punten, maar we lijken deze set iets meer aan elkaar gewaagd. Tot 13-13 gaat het steeds gelijk op, maar dan weten wij toch ineens uit te breken. Een time-out voor Donki Sjot op 23-18 lijkt ons nog meer kracht op te leveren - of is het ons geheime wapen, Jorn, die er op dat moment ook in komt? Hoe dan ook, ook set drie weten we winnend af te sluiten waardoor de winst én de volle punten vandaag van ons zijn!

We hebben dit weekend mogen genieten van deze eerste (thuis)winst, maar deze week kijken we weer vooruit! Aanstaande zaterdag mogen we op bezoek in Haarlem en nemen we het om 19:30 uur op tegen Spaarnestad.

Verslag StephAssisteert.nl foto's Ed de Jong