Wedstrijdverslag Inter Rijswijk Heren 1 - Gemini-Kangeroes Heren1 18-11-2023

Heren 1 wint zinderend spannende derby

Heren 1 heeft de derby tegen Gemini Kangeroes gewonnen met 3-2 (25-15, 19-25, 25-27, 25-11, 15-12). De mannen van coach Ferry van Hal trokken voor eigen publiek aan het langste eind. 

Het is inmiddels alweer even geleden dat heren 1 thuis speelde. Op zaterdag 28 oktober jl. sleepte het met gemak drie punten binnen tegen oud eredivisionist Taurus. De twee uitwedstrijden in de afgelopen weken werd helaas niet gewonnen.

De eerste set komen de mannen goed uit de startblokken. De Kangeroes hebben weinig te vertellen en krijgen geen kansen. Heren 1 stoomt door naar de 25 en laat de gasten op 15 achter.

In set twee lijken de rollen compleet omgedraaid. De mannen zijn het helemaal kwijt en krijgen het spel niet onder controle. Er lijkt nog even een eindsprint ingezet te worden, maar het zijn toch de Kangeroes die de set winnen met 19-25.

Onze mannen herpakken zich in de derde set en lijken op hun gemak op de setwinst af te stevenen. Gemini Kangeroes zet echter ineens een eindsprint in. Na 24-24 en 25-25 pakken zij de setwinst met 25-27.

Set vier lijkt heren 1 er klaar mee. De mannen gunnen de tegenstander niets meer en dat blijkt ook uit de setstand. De gasten komen met 25-11 niet eens boven de 15 punten uit. Tijd voor een vijfde en beslissende set!

In de laatste set gaat het erg gelijk op, maar heren 1 weet de tegenstander met één à twee puntjes toch steeds op veilige afstand te houden. Na een discutabele bal - die door de passer-loper van Gemini via de tribune nog terug wordt gehaald - lijkt de set bijna nog uit handen te glippen. Coach Ferry van Hal weet de mannen echter snel tot bedaren te brengen, waarna de laatste paar punten op bijna zakelijke wijze netjes worden binnengehaald. De winst is vandaag voor Inter Rijswijk heren 1!

Volgende week zaterdag staat er voor de heren wederom een uitwedstrijd op het programma. Directe concurrent Volley Tilburg is dan om 20:30 uur de tegenstander in Topsporthal Tilburg.

SA_logo_mail2.png