Wedstrijdverslag Inter Rijswijk Heren 1 - VCN Heren1 9-12-2023

Heren 1 pakt volle punten tegen hekkensluiter VCN

De mannen van H1 boekten zaterdagavond een zakelijke overwinning op de nummer 12 uit de poule, VCN. In slechts drie sets wisten de heren de volle punten in eigen huis te houden. 3-0 (25-22, 25-21, 25-19)

Voor de staf was de wedstrijd van vanavond een ontmoeting met een aantal oude bekenden. Het eerst herenteam van VCN speelde vorig jaar nog in de eredivisie onder leiding van coach Van Hal. Vandaag staat Ferry met dezelfde staf als vorig jaar aan de andere kant van het net voor de laatste thuiswedstrijd van het jaar.

Set één kent een moeilijk begin voor ons. De punten die aan de goede kant van het scorebord staan, zijn het resultaat van de foutservices van VCN. Vanaf 16-16, net op tijd voor de big points, weten we toch het tij te keren. Het gaat nog even gelijk op, maar uiteindelijk weten wij de set binnen te slepen. 25-22

Ook in set twee hebben we opstartproblemen. VCN maakt hier wederom gebruik van. Tot 18-18 blijft VCN steeds aan de leiding en tot 20-20 gaat het nog even gelijk op, maar ook hier staan wij boven de 20 op en weten we de tweede set als team binnen te slepen. 25-21

In set drie komen we eindelijk direct met een voorsprong uit de startblokken. VCN weet hier en daar nog een puntje te scoren - zelfs nog heel even ten koste van onze Bassie, die een aanval vol in zijn gezicht krijgt - maar kan niet genoeg doen om ons te stoppen. Op een stand van 25-19 sluiten we de wedstrijd winnend en met 3-0 af.

Volgende week zaterdag staat de laatste wedstrijd van het jaar op het programma. Heren 1 reist dan af naar Meijel voor de wedstrijd tegen de nummer 4 op de ranglijst, Peelpush.

SA_logo_mail2.png