Wedstrijdverslag Spaarnestad Heren 1 - Inter Rijswijk Heren 1 op 14 Oktober 2023

Heren 1 wint vijfsetter in Haarlem

Heren 1 ging er afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Spaarnestad met de winst vandoor. Na een 2-0 achterstand kwamen de mannen van coach Van Hal terug en wisten ze de laatste drie sets overtuigend te winnen 2-3 (25-20, 28-26, 23-25, 17-25, 9-15). Hieronder lees je het wedstrijdverslag van de mannen!

De heren zijn met een wat kleiner team dan normaal afgereisd naar Haarlem. Passer/loper Noud is deze week nog niet van de partij, maar wordt vervangen door Jorn, en libero Jari is helaas ook afwezig.

Set een verloopt voor ons niet volgens plan. We komen in de beginfase hier en daar een puntje op voorsprong, maar krijgen geen grip op ons spel en houden Spaarnestad met moeite bij. Het is voor ons wennen aan hun spel en inkomen, maar we beginnen daar te laat mee: 25-20.

In set twee gaat het ons beter af. We bouwen een voorsprong op, maar Spaarnestad zit ons op de hielen. Op 20-23 moeten wij het afmaken, maar blijkt de thuisploeg toch nog niet helemaal klaar met ons. Ze vechten zich terug en pakken in de eindfase toch nog de set met 28-26.

In set drie is het voor ons duidelijk wat ons te doen staat: vastbijten en niet meer loslaten. Voordat we mogen beginnen heeft de arbitrage eerst nog een gele kaart voor de mannen uit Haarlem, maar dan zijn we los. De eerste 5 punten zijn voor ons en die voorsprong behouden we gedurende de set ook. Boven de 20 komt Spaarnestad nog heel even in actie, maar niet voldoende. De derde set is voor ons: 23-25.

Ook in set vier gaan we weer erg lekker! De thuisploeg lijkt de weg kwijt en wij maken daar dankbaar gebruik van. We bouwen een flinke voorsprong op en laten Spaarnestad daarmee achter. Een flinke overwinning: 17-25.

Set vijf, weten we het af te maken? Spaarnestad laat ons liefst vier punten scoren voordat ze een time-out nemen. Het lijkt hen echter niet te helpen. Wij zijn op gang en ruiken de winst al. Op 8-11 vindt coach Van Hal het nog even tijd voor een time-out en die hadden we nodig. Spaarnestad krijgt nog één puntje van ons, maar op 9-15 is de winst dan toch echt voor ons!

De tweede overwinning op rij! Zwaarbevochten deze keer, maar zeker niet minder mooi.

Komend weekend ligt de reguliere competitie even stil en mogen we naar Krimpen aan den IJssel voor de beker. We spelen om 13:00 uur tegen Volley Lek en IJssel om 15:00 uur tegen VCN.

De foto is wederom van Ed de Jong.

Met vriendelijke groet,

Stephanie van Berkum-Hofs

SA_logo_mail2.png